Π. Σκουρλέτης: «Η αποκάλυψη για την απόπειρα χρηματισμού δεν γίνεται σε ουδέτερο χρόνο»

«Η εισαγγελία πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς»

Π. Σκουρλέτης: «Η αποκάλυψη για την απόπειρα χρηματισμού δεν γίνεται σε ουδέτερο χρόνο»

​Δραματική τροπή παίρνει η ιστορία με τις πιέσεις σε βάρος βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά και από τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη, ότι του πρόσφεραν δύο εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη.

«Τα όσα ακούσαμε στην εκπομπή σας προσδίδουν μια δραματική τροπή σ’ αυτή την υπόθεση των πιέσεων που τελικά δεν είναι απλώς γενικά πιέσεις, είναι απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, έτσι ώστε να επηρεαστούν στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει προσπάθειες χρηματισμού βουλευτών με τους λεγόμενους «κουμπαράδες», είχε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας.

«Σήμερα αποκαλύπτεται από ότι φαίνεται με έναν αρκετά σαφή τρόπο και με στοιχεία ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία», είπε ο κ. Σκουρλέτης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι αποκαλύψεις γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο. Γίνεται σε μία στιγμή που έχει γίνει η πρώτη ψηφοφορία και πάμε για την δεύτερη. Άρα επιβάλλεται η εισαγγελία καταρχήν να ενημερώσει τουλάχιστον τους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι κάτι που επηρεάζει αντικειμενικά μια πολιτική διαδικασία», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top