«Πρόβα» Παπανδρέου για το νέο κόμμα: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας

«Δεν μιλάμε για τρίτο πόλο ή συμπληρωματική δύναμη»

«Πρόβα» Παπανδρέου για το νέο κόμμα: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας
Ένα βήμα πιο κοντά στην ίδρυση νέου κόμματος ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε στην Κοζάνη στο πλαίσιο της έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Ο πρώην πρωθυπουργός αποθεώθηκε από οπαδούς του που είχαν γεμίσει την αίθουσα, οι οποίοι μάλιστα του φώναζαν «Γιώργο μαζί για την αλλαγή», «Γιώργο γερά» και «είσαι ο Πρόεδρος της καρδιάς μας».
590_43aa95906b25b60f25ecb568e16125ad.jpg
«Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Όλοι μας διψάμε για ένα νέο ξεκίνημα. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας, ας ξαναβρεθούμε λοιπόν» δήλωσε από το βήμα του ομιλητή με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Μάλιστα, δείχνοντας ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέου κόμματος, έσπευσε να σημειώσει πως «δεν μιλάμε για τρίτο πόλο ή συμπληρωματική πολιτική δύναμη».

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την πολιτική του τονίζοντας ότι ως πρωθυπουργός πήρε δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες «δεν θα χρειάζονταν αν η Ευρώπη μας έδινε λίγο χρόνο για να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα, μίλησε για διαστρέβλωση προπαγανδιστικού τύπου όσον αφορά το «λεφτά υπάρχουν».
pap12.jpg
Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας με αιχμές πως το ΠΑΣΟΚ «θα έπρεπε σήμερα να υποστηρίζει όσα κάναμε από το 2009», ενώ στη συνέχεια έριξε βέλη εναντίον του Αντώνη Σαμαρά: «Το δικό μας πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από το λαό χωρίς να μοιράζει χάντρες των Ζαππείων. Όσοι μας έκαναν τότε μαθήματα, δεν θα άντεχαν ούτε μία ώρα στη θέση μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της προεδρικής εκλογής, δηλώνοντας ότι η πρώτη ψηφοφορία έδειξε ότι «η πρότασή μου για άρση του αδιεξόδου ήταν η σωστή». Ο ίδιος, επανέλαβε την πρότασή του για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και εν συνεχεία τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, που -μεταξύ άλλων- θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους, την έξοδο από το Μνημόνιο αλλά και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Είναι ψευτοδίλημμα το ποιος θα σκίσει πιο γρήγορα το μνημόνιο. Και οι μεν και οι δε επιδίδονται σε αντιμνημονιακά αδιέξοδα. Από το μνημόνιο αργά ή γρήγορα θα βγούμε, το θέμα είναι η έξοδος από όλα όσα μας οδήγησαν εκεί» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
pap6.jpg
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρώην και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Ηλίας Βλαχόπουλος.


* Φωτογραφίες και βίντεο από kozan.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top