Ευρύτερη συναίνεση για πρόεδρο και εκλογές το φθινόπωρο ζητά η Μπακογιάννη

Πως σχολίασε την συνάντηση Μητσοτάκη-Καμμένου

Ευρύτερη συναίνεση για πρόεδρο και εκλογές το φθινόπωρο ζητά η Μπακογιάννη

Ευρύτερη συναίνεση για πρόεδρο Δημοκρατίας και εκλογές το φθινόπωρο ζήτησε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μετά και την αδυναμία του κυβερνητικού μπλοκ και του υποψηφίου Σταύρου Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία να πλησιάσουν έστω τον αριθμό των 180 ψήφων που απαιτούνται.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, η κ.Μπακογιάννη υποστήριξε πως οι 160 ψήφοι δεν έχουν να κάνουν με το πρόσωπο.

«Δεν είναι θέμα προσώπου (η προεδρική εκλογή). Όλοι έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Δήμα. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά εκλογών. Προτάσσουν και χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα και προτάσσουν το αίτημα για εκλογές έναντι της συναινετικής διαδικασίας που προτείνει το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ότι η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή» τόνισε.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε ότι θα μπορούσε να συμφωνηθεί μια ημερομηνία εκλογών, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν μιλάει για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού».

Αναφερόμενη στην συνάντηση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κων.Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, η κ.Μπακογιάννη ενέταξε το ραντεβού στην προσπάθεια να βρεθεί ένα πλαίσιο στήριξης στον Σταύρο Δήμα, αλλά μίλησε και για την ανάγκη πρωτοβουλιών από τον Αντ. Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top