Ραγδαίες εξελίξεις: την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ζητούν ανεξάρτητοι βουλευτές και της ΔΗΜΑΡ

Θα στείλουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βουλή, οι οποίες επηρεάζουν τους συσχετισμούς μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται από το κείμενο της επιστολής το οποίο κυκλοφορεί στη Βουλή, σημαντικός αριθμός βουλευτών, που φέρεται να ξεπερνά τους 10 μέχρι στιγμής αλλά δεν αποκλείεται να φθάσει τους 20 (και που δεν προέρχεται μόνο από ένα κόμμα), έχει συμφωνήσει να υπογράψει (ή και έχει υπογράψει) επιστολή που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στην οποία τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, λόγω "παρούσας κρίσιμης φάσης που διανύει η χώρα".

Δείτε το κείμενο εδώ: epistoli gia proedro.pdfepistoli gia proedro.pdf

Τάσσονται ακόμη υπέρ της ολοκλήρωσης της αναθεώρησης του Συντάγματος και της πραγματοποίησης των κοινοβουλευτικών εκλογών εντός του 2015, σε χρόνο που θα προσδιορισθεί επακριβώς μετά από συμφωνία των κομμάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κείμενο αναμένεται να κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής μέχρι το πέρας της συζήτησης του προϋπολογισμού και σε αυτό οι βουλευτές θα τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλά και υπέρ της εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Την επιστολή φέρονται ότι προτίθενται να υπογράψουν (ή και να το έχουν πράξει ήδη) οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης και Γιάννης Κουράκος, χωρίς να αποκλείεται να την υπογράψουν επίσης οι Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης και Μίμης Ανδρουλάκης, όπως και αρκετοί άλλοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top