Εκλογή Προέδρου και κάλπες τον Μάιο ζητούν από τη ΔΗΜΑΡ

Για «εθνική συνεννόηση» μιλούν σε επιστολή τους 7 κορυφαία στελέχη

«Εθνική συνεννόηση» που θα έχει ως στόχο τη συμφωνία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο ζητούν 7 κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ με επιστολή-πρόταση που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Στο κείμενο που συνυπογράφουν οι Σεραφείμ Καρακικέ, Θόδωρος Μαργαρίτης, Ευγενία Μπουρνόβα, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Γιώργος Σιακαντάρης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Νίκος Τσούκαλης τονίζουν πως τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας, που επιδιώκει την αλλαγή των αδιέξοδων κυβερνητικ��ν πολιτικών, χωρίς να εκτίθεται σε κινδύνους η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Στην επιστολή τους τα 7 κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν εθνική συνεννόηση με στόχο:

α) την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή

β) την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας

γ) τη συμφωνία για ένα ορατό χρονοδιάγραμμα πορείας προς τις εθνικές εκλογές τον Μάιο του 2015

«Οι εκλογές πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο για μια προοδευτική διακυβέρνηση με στόχο την αλλαγή πολιτικών με τη συμπαράταξη των δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογία�� και της ριζοσπαστικής αριστεράς» καταλήγει η επιστολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top