Σ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι δεν ήρθε να ποτίσει τα παλιά χωράφια»

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

​Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης, στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον για διγλωσσία στο εσωτερικό και εξωτερικό.

«Στο εξωτερικό ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για Ποτάμι, στο εσωτερικό που θέλει να συγκινήσει ένα πιο λαϊκίστικο κοινό, λένε Καμμένος», είπε ο κ. Θεοδωράκης στην εκπομπή Ανατροπή και απάντησε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι το «Ποτάμι φτιάχτηκε για να αρδεύει τις μνημονιακές πολιτικές».

«Το Ποτάμι δεν ήρθε να ποτίσει τα παλιά χωράφια. Ήρθε να ποτίσει καινούρια χωράφια, παραγωγικά. Και τα παλιά χωράφια της χώρας, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θέλουν πότισμα, θέλουν όργωμα, γιατί είναι γεμάτα ζιζάνια και βάτους», τόνισε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι φίλοι του, τους οποίους χαρακτήρισε «σοβαρούς αριστερούς», εύχονται να μην κερδίσει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας αν μπορεί να ασκήσει κυβερνητική πολιτική.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε πριν από λίγες μέρες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είχαν μια ειλικρινή συζήτηση, ενώ τόνισε ότι τον είδε «ανήσυχο για τις πιέσεις που δέχεται», μετά τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.

Άσκησε μάλιστα κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι χειρισμοί της οδήγησαν στην εκτίναξη των spreads, διευκρίνισε όμως ότι δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά να αλλάξει.

��Η χώρα θα καταστραφεί αν δεν αντισταθούμε στο κακό και το παράλογο», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, διευκρινίζοντας ότι το κακό είναι η κυβέρνηση και το παράλογο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την αδυναμία συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε ότι το μεγαλύτερο εθνικό θέμα είναι το χρέος ��αι όχι οι σχέσεις της χώρας με την Τουρκία και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι στην πολιτική πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι.

«Αυτή η χώρα δεν θα σωθεί αν δεν μπουν νέοι άνθρωποι στο παιχνίδι της πολιτικής. Το Ποτάμι δεν είναι δεξαμενή κυβερνητικών στελεχών, αλλά δίαυλος για να δημιουργηθεί μια εθνική Ελλάδος. Γι’ αυτό, η μεγάλη πλειονότητα των υποψηφίων του Ποταμιού θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς κομματικό παρελθόν», είπε.

Τέλος, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή και οι εκλογές να γίνουν τον Νοέμβριο του 2015.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top