Ντ. Μπακογιάννη: «Να επισπευσθεί η διαδικασία εκλογής ΠτΔ»

«Ανάγκη για μίνιμουμ πολιτικής συμφωνίας Σαμαρά – Τσίπρα»

Ντ. Μπακογιάννη: «Να επισπευσθεί η διαδικασία εκλογής ΠτΔ»

​Την πρότασή της για επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακόμα και μέσα στα Χριστούγεννα, επανέλαβε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Η ανασφάλεια και η αστάθεια που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό δεν αντέχεται από την οικονομία. Ας μην έχουμε αυταπάτες, έχει κοστίσει πάρα πολύ. Το τελευταίο τρίμηνο έχουμε μια παύση οικονομικής δραστηριότητας, ενόψει πιθανόν εξελίξεων. Το λογικό κατά τη γνώμη μου είναι να κλείσουμε πάση θυσία τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, και έπειτα προχωρούμε ταχύτατα, ε��τός των Χριστουγέννων σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτουμε τον ελληνικό λαό, δια των βουλευτών, προ των ευθυνών του και από εκεί και πέρα θα έπρεπε ήδη να υπάρχει μία μίνιμουμ συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό, υπογραμμίζοντας ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει χάσει την αξιοπιστία του τόσο απέναντι στους δανειστές, όσο και απέναντι στον ελληνικό λαό.

Η κα Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθος χειρισμούς, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο, πριν καν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι μια αντιπολίτευση «στα κάγκελα», που όταν βγαίνει στο εξωτερικό και παρουσιάζει το πρόγραμμά του, απορρίπτεται από διεθνείς οικονομικούς παράγοντες.

«Έστω και την ύστατη ώρα, την ώρα που είμαστε στο παρά πέντε, την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πέντε χρόνια το 25% του εισοδήματός του, η γραμμή πρέπει να είναι κοινή. Πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό μέτωπο, πρέπει να δώσουμε την αίσθηση της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Σαμαρά και πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα, όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και πιθανόν σε έξι ή οχτώ μήνες εκλογές για να δώσουμε μια εικόνα ομοιογένειας του ελληνικού πολιτικού συστήματος και για να στείλουμε ένα μήνυμα σοβαρότητας στο εξωτερικό», δήλωσε η κα. Μπακογιάννη.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα, η βουλευτής της ΝΔ είπε:

«Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής, δεν μπορούμε να τα τινάξουμε στον αέρα. Και αν θέλετε, προτιμώ να πέσω ηρωικώς, από το να πέσω ξεφτιλισμένη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top