Σταύρος Θεοδωράκης: «Να φύγουν τα παλαιά κόμματα από τα Πανεπιστήμια»

«Να αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς»

​«Να φύγουν τα παλαιά κόμματα από τα Πανεπιστήμια» ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το μήνυμα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως «πρέπει να δώσουμε νέο περιεχόμενο στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Τότε, το φοιτητικό κίνημα με τη δυναμική του αντίδραση ξύπνησε την κοινωνία.Και όλοι πρέπει να υποκλιθούμε στο θάρρος - το θράσος θα έλεγα - των φοιτητών του ’73, της Νομικής και του Πολυτεχνείου».

Ωστόσο όπως τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», «σήμερα δεν έχουμε ούτε στρατιωτικούς ούτε Αμερικανούς. Και, δυστυχώς, δεν έχουμε ούτε φοιτητικό κίνημα. Είκοσι χρόνια τώρα τα κόμματα δεν αφήνουν τους φοιτητές να συγκροτήσουν όργανα. Δεν υπάρχει ΕΦΕΕ. Και τα αμφιθέατρα έχουν γίνει πασαρέλα για τους κομματικούς ινστρούκτορες. Εμπορεύονται μέχρι και τις σημειώσεις των μαθημάτων. Και θέλουν να πείσουν τους φοιτητές ότι “νυν υπέρ πάντων ο κομματικός αγών”».

Για να καταλήξει λέγοντας πως:

«Αυτό πρέπει να τελειώσει! Το Ποτάμι, ένα κίνημα με χιλιάδες νέους και φοιτητές, καλεί τα παλιά κόμματα να σεβαστούν την αυτονομία του φοιτητικού κινήματος. Τους καλούμε να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Να αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top