Κακλαμάνης: Ο Τσίπρας θέλει εκλογές τώρα γιατί τον Φεβρουάριο θα έχει αλλάξει το κλίμα

Βολές για τα περί επιτήρησης: Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό

Κακλαμάνης: Ο Τσίπρας θέλει εκλογές τώρα γιατί τον Φεβρουάριο θα έχει αλλάξει το κλίμα
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εδώ και τώρα εκλογές γιατί τον Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι πολύ διαφορετικό εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αν έχει δρομολογηθεί η διευθέτηση του χρέους εκτιμώ ότι το πρόσημο το πολιτικό θα είναι διαφορετικό τον Φεβρουάριο. Αυτό ξέρει και αυτό φοβάται ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό επιμένει, σώνει και καλά, να γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ στον Real FM, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών: «Αν μιλάγαμε για την Κυριακή, δεν θα είχαμε τους 180 βουλευτές. Με το σκεπτικό που ανέλυσα, όμως, ως τον Φεβρουάριο μπορώ να πω το αντίθετο. Ονόματα δεν επιτρέπεται να αναφέρω αλλά μιλάω με συναδέλφους. Έχω βρει ανθρώπους και μου είπαν “αυτό είναι άλλο πράγμα και θα το σκέφτομαι”. Και μέσα από κόμματα συγκεκριμένα, όχι μόνο από ανεξαρτήτους».

Ο κ. Κακλαμάνης εξαπέλυσε επίθεση στον Γκίκα Χαρδούβελη για τα όσα δήλωσε περί αντικατάστασης του Μνημονίου με ένα νέο είδος επιτήρησης: «Την κυβέρνηση εκπροσωπεί, κατά κύριο λόγο ο πρωθυπουργός και κατά δεύτερο λόγο, ως συμμετέχων κόμμα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εγώ δεν υποτιμώ τους υπουργούς, αλλά το ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη ο κ. Χαρδούβελης, αυτό θα το δούμε μέχρι τέλους, ποια άποψη τελικώς θα είναι πιο φερέγγυα και πιο αξιόπιστη. Αλλά και ο κ. Χαρδούβελης στην ουσία τι είπε; Δέχθηκε για τα 11,4 δισ., είπε ότι θα υπάρχει μία επιτήρηση, εγώ θέλω να δω τι είναι αυτή η επιτήρηση, τι θα περι��χει και πόσο αυστηρή θα είναι και κυρίως τι θα προϋποθέτει από εμάς. Γιατί π.χ. επιτήρηση ισχύει για τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωζώνης σε σχέση με το 3% του ελλείμματος».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της Τουρκίας. Εγώ εδώ κι ένα χρόνο είχα πει ότι τα κράτη σε περιόδους οικονομικής κρίσης -που αναγκαστικά ρίχνουν το βάρος τους κυρίως εκεί- είναι σχετικώς ευάλωτα στα εκκρεμή εθνικά τους θέματα και μπορούν να πάνε να μας επιβάλλουν λύσεις που είναι έξω από το διεθνές δίκαιο, αλλά και αυτά που και εμείς επιθυμούμε και πιστεύουμε. Δεν είναι μόνο το θέμα της Τουρκίας. Η σημαία που πέταξε πάνω από το γήπεδο του Βελιγραδίου, αν βλέπατε τον χάρτη, δεν ήταν ότι θέλουν να πάρουν μόνο το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, έφτασε μέχρι τη Λάρισα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top