Καμμένος: Να παραιτηθεί τώρα ο Παπούλιας και να πάμε σε πρόωρες εκλογές

Τι είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξη τύπου

Καμμένος: Να παραιτηθεί τώρα ο Παπούλιας και να πάμε σε πρόωρες εκλογές

​Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να διευκολύνει τις εξελίξεις, ώστε να οδηγηθεί η χώρα γρήγορα σε πρόωρες εκλογές, πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διευκολύνει με την παραίτηση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί να μένει, δηλαδή, μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και να τραβιέται η χώρα σε μια προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών;», διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «η κυβέρνηση παίζει με τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας», για αυτό ζήτησε από τον κ.Παπούλια να παραιτηθεί, καθώς όπως πρόσθεσε «το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα οι εκλογές να προκηρυχθούν εντός 18 ημερών από την προκήρυξη τους, για έκτακτους λόγους».

«Μπορεί, λοιπόν, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πάμε γρήγορα σε εκλογές και μέσα στο Δεκέμβριο να έχουμε τη νέα κυβέρνηση» συνέχισε.

Ο κ.Καμμένος κατήγγειλε πως το κόμμα του και οι βουλευτές του στοχοποιήθηκαν από το κράτος, λέγοντας πως «το ΣΔΟΕ μπούκαρε σε επτά βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χτύπησε συγγενικά τους πρόσωπα. Εκβίασε. Ο εισαγγελέας έχει υποχρέωση να τα διερευνήσει αυτά».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «τεράστια» και «απίστευτη» προκλητικότητα της Τουρκίας, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ μιλώντας για τις καταλήψεις στα σχολεία, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι εκβιάζει τους μαθητές με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και κάλεσε τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να επισκεφθεί τα σχολεία για να δει τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνθηκε σε βουλευτές που εγκατέ��ειψαν το κόμμα και τους κάλεσε να επιστρέψουν, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα του στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια».

Ο κ.Καμμένος παρουσίασε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας για τον μήνα Νοέμβριο που προσφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε άνεργες, άπορες, ανασφάλιστες, τρίτεκνες-πολύτεκνες γυναίκες της Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η κάρτα ανεργίας, το εκκαθαριστικό και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αντίστοιχα.Σε δεύτερη φάση θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε 17 ιατρικές ειδικότητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκηγς των ΑΝΕΛ (Αριστοτέλους 23, τηλ. 2310276500).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top