Τρίτη πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο η ελληνική σύμφωνα με την Gallup!

Μόνο το 14 % των Ελλήνων την συμπαθεί κατά την έρευνα

Τρίτη πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο η ελληνική σύμφωνα με την Gallup!

Τρίτη πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο είναι η ελληνική σύμφωνα με την εταιρεία Gallup, που διενήργησε την έρευνα Global States Of Mind!

Στην έρευνα που είναι ετήσια και τα αποτελέσματά της αναδημοσιεύει ο ιστότοπος 247wallst.com, μόνο ένα 14% των Ελλήνων φέρεται να δηλώνει ότι αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά.

Πρώτη στη σχετική λίστα με τις «πιο μισητές κυβερνήσεις» είναι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη (αποδοχή 8%) και ακολουθεί η Βουλγαρία (αποδοχή 13%). Ακολουθούν μετά την Ελλάδα: Τσεχία (ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 15%), Μολδαβία (18%), Πακιστάν (18%), Περού (18%) Ρουμανία (18%), Κόστα Ρίκα (20%), Τζαμάικα (20%), Πορτογαλία (20%) και Ισπανία (20%).

«H Ελλάδα, τον περασμένο χρόνο, είχε το δεύτερο υψηλότερο, ως ποσοστό του ΑΕΠ στο κόσμο χρέος και κυμάνθηκε σε ποσοστά άνω του 175%. Αν και η Moody's αλλά και η Standard & Poor's αναβάθμισαν πριν από λίγο καιρό την Ελλάδα, επειδή υποστήριξαν ότι διαπίστωσαν βελτίωση της δημοσιονομικής της κατάστασης και των οικονομικών προοπτικών της, οι κάτοικοί της πρέπει να ανταποκριθούν στα μέτρα λιτότητας που ήταν και όρος για τη διάσωση της χώρας. Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα έχουν αυξήσει την επιρροή α��ιστερών και δεξιών πολιτικών ομάδων του περιθωρίου και δύο από αυτές τα πήγαν καλά στις πρόσφατες εκλογές» ισχυρίζεται η έρευνα.

Εκτός από το ποσοστό 14% των Ελλήνων που φαίνεται να αποδέχεται την πολιτική ηγεσία της χώρας, χαμηλά είναι τα ποσοστά αποδοχής της ηγεσίας της ΕΕ και της Γερμανίας που τις αποδέχονται το 23% και το 29% αντίστοιχα. Χαμηλό είναι το ποσοστό (19%) και των Ελλήνων που έχει εμπιστοσύνη στα τραπεζικά ιδρύματα.

Στην έρευνα εμφανίζεται να είναι εξαιρετικά υψηλό ( 91%) το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύει ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ανεργία το 2013 έφτασε στην Ελλάδα το 27,3%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top