Ε. Βενιζέλος: «Τα επτά σημεία σταθμοί για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο»

«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και η δική μας δικαίωση»

Ε. Βενιζέλος: «Τα επτά σημεία σταθμοί για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο»

​Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προσδιόρισε ως απώτατο χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο αν δεν επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Πιστεύω ότι τον Φεβρουάριο η βουλή που έχει πολλούς ανεξάρτητους, μπορεί και πρέπει να εκλέξει ΠτΔ, το επιδιώκουμε με διαφάνεια, αλλά δεν είμαστε αφελείς, μπορεί να επικρατήσει ο οπορτουνισμός και ο καιροσκοπισμός, θα είμαστε έτοιμοι και ο λαός θα αξιολογήσει τότε την ολοκληρωμένη συμφωνία εξόδου από την κρίση με τις αφέλειες και τις ασάφειες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα επτά σημεία για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τα οποία είναι:

1. ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης τρόικας
2. ολοκλήρωση όλου του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος
3. επιβεβαίωση ολοκλήρωσης δεσμεύσεων eurogroup Φεβρουαρίου 2012
4. βιωσιμότητα χρέους
5. συμφωνία για μετά το πρόγραμμα
6. εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών
7. ολοκλήρωση σχέσεων με ΔΝΤ με εκτίμηση κόστους δανεισμού μεταξύ αγορών και ΔΝΤ.

«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας τους βουλευτές του κόμματός του ότι τώρα αρχίζει η πιο κρίσιμη χρονιά αυτής της περιόδου και ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει καθαρό λόγο για να υπερασπιστεί το έργο του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι με την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα δοθεί μάχη με τον λαϊκισμό και την υποκρισία και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει μια πρόσθετη μάχη για τον ρόλο του ίδιου, της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και για την προοδευτική σταθερότητα.

Τόνισε επίσης ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι κεντρικός και όχι συμπληρωματικός και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι… «καβάλησε το καλάμι του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top