Η. Κασιδιάρης: «Η δολοφονία του Α. Παπανδρέου θα είχε αλλάξει τη μοίρα μας»

Άρθρο ύμνος του χρυσαυγίτη βουλευτή στη Χούντα και στον συνταγματάρχη Λαδά

​Είναι γνωστό της πάση ότι η Χρυσή Αυγή είναι νοσταλγός της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και ότι τα μέλη της έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στη Χούντα των συνταγματαρχών ότι δεν κράτησαν την σκληρή στάση που θα έπρεπε, όμως αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι τα μέλη της και μάλιστα τα πιο προβεβλημένα δεν διστάζουν να εκφράσουν δημόσια την άποψη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θ�� έπρεπε να δολοφονηθεί.

Πρώτος και καλύτερος ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», στις 27/4/2011, υποστηρίζει ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε δολοφονηθεί.

Με τίτλο «Ο Τζέφρυ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ξημερώματα 21ης Απριλίου 1967», ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής γράφει:

«Ένας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας [σ.σ. του πραξικοπήματος] ήταν φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση σε ένα από τα “προεπαναστατικά” συμβούλια της ιθύνουσας ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, είχε προταθεί ακόμη και η δολοφονία του, καθώς και η μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς, λέγοντας ό��ι αν ο Ανδρέας παρέμενε ζωντανός, οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του. Διαφώνησε όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου και τελικώς επέβαλε την άποψή του. Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουστεί ο Λαδάς. Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον "αντιαμερικανό" Ανδρέα Παπανδρέου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες θέσεις υποστηρίζει σε αυτοβιογραφικό του βιβλίο που εκδόθηκε το 2009 και ο Γιώργος Πλεύρης, στενός συνεργάτης και προστατευόμενος του συνταγματάρχη Λαδά.

Μάλιστα σ’ αυτό το βιβλίο δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι ο ίδιος μετά τη σύλληψη του Αλέκου Παναγούλη, είχε πει να τον πετάξουν από το παράθυρο και να πουν ότι ήταν αυτοκτονία για να γλιτώσουν τη δίκη του και την ηρωοποίησή του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top