Τι λέει η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης με Γιούνκερ

«Θετικός, αλλά δεν είναι ο αρμόδιος για την αξιολόγηση»

Τι λέει η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης με Γιούνκερ

Στα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνάντησης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα».

Σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος».

Ανέφερε δε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν θετικός, αλλά ότι «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης».

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα, που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπου��γού Στ. Παπασταύρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top