Κάλεσμα Σαμαρά σε Κινέζους επενδυτές: «Νήσος σταθερότητας η Ελλάδα»

Συνέντευξη στο πρακτορείο Νέα Κίνα

​Ως «νήσο ��ταθερότητας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Νέα Κίνα, τονίζοντας ότι μπορεί να καταστεί ένας πολύτιμος εταίρος για την ασιατική χώρα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα ανακάμπτει από την πιο σκληρή οικονομική κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες και είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ποτέ για να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα. «Η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της έναντι του υπόλοιπου κόσμου, και τώρα απελευθερώνει την αναπτυξιακή της δυναμική. Άρα ναι, είμαστε τώρα σε πολύ καλύτερη θέση - στην πραγματικότητα, στην καλύτερη θέση από ποτέ - ώστε να γίνουμε ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα στη δική μας περιοχή του κόσμου», τόνισε, υπογραμμίζοντας, παράλληλα το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις Αθήνας - Πεκίνου σημειώνουν εδώ και χρόνια βελτίωση.

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας ακόμη εταίρος για την Κίνα. Μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας ισχυρός "κρίκος" που θα συνδέει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κίνα, καθώς και μια "πύλη" για τις εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στις εμπορικές σχέσεις Κίνας-Ευρώπης. Αλλά τα πράγματα βελτιώνονται και ως Ευρωπαίος ηγέτης καταβάλλω τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να ξεπεραστούν όλα τα τρέχοντα προβλήματα και όλα τα εμπόδια ανάμεσα στην Κίνα και στην Ευρώπη», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και δεν παρέλειψε να αναφέρει τον ρόλο που διαδραμάτισε πρόσφατα η Αθήνα στο ζήτημα των κινεζικών φωτοβολταϊκών, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., οπότε και αποφεύχθηκε μια εμπορική σύγκρουση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top