Αλλάζει ο χάρτης της εκπαίδευσης: Θα αυτοχρηματοδοτούνται τα πανεπιστήμια!

Λοβέρδος από Μαξίμου: «Ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση»

«Ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το τέλος της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα.

Ποια είναι αυτή η πολύ σημαντική απόφαση; Η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των πανεπιστημίων!
362259.jpg
Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην ΕΕ και «να απελευθερώσουμε από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο Δημόσιο».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, με αυτό τον τρόπο «πλάι στο δυσμενές μέτρο τις περικοπές των χρηματοδοτήσεων, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια, προσθέτουμε δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top