«Συνωστισμός» προτάσεων για δημοψήφισμα στη Βουλή

Κατέθεσαν ήδη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Βουλευτές

Η μία πίσω από την άλλη κατατίθενται οι προτάσεις για δημοψήφισμα στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ». Ήδη κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η οποία υπογράφεται από 71 βουλευτές, ενώ είχ�� προηγηθεί η κατάθεση πρότασης δημοψηφίσματος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και τη Χρυσή Αυγή.

Με βάση τις υπογραφές, συνολικά 115 βουλευτές μέχρι στιγμής ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση πρότασης από τη ΔΗΜΑΡ αύριο καθώς από το εάν αυτή θα υπογράφεται από το σύνολο της ΚΟ ή μόνο από όσους συμφωνούν, χωρίς τους 5 διαφωνούντες (οπότε οριακά δεν θα υπερβεί τον αριθμό των 120 το σύνολο) ενδέχεται να κριθεί εάν υπάρχει ζήτημα αθροίσματος των προτάσεων.

Στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται : «Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργεια��” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top