Κυρ.Μητσοτάκης:Προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις για 1.786 "διαθέσιμους" εκπαιδευτικούς

"Απάντηση" σε αναφορά της Σταυρούλας Ξουλίδου

​Στους 1.786 ανέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ανέρχονται στις 1.709. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης με έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Βουλή ως απάντηση στην αναφορά της Σταυρούλας Ξουλίδου των ΑΝΕΛ για τη διαθεσιμότητα Φυσικοθεραπευτών Εκπαιδευτικών με την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο απόλυσής τους συνεπεία του καθεστώτος κινητικότητας- διαθεσιμότητας.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήγησε πως μετά από αιτήματα που εστάλησαν από το υπουργείο Παιδείας ο ίδιος εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις, με τις οποίες κλήθηκε το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, να υποβάλει αίτηση για τη μετάταξή του.

Οι προσκλήσεις αφορούσαν στην πλήρωση 233 θέσεων εκπαιδευτικών σε δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην πλήρωση 925 θέσεων εκπαιδευτικών σε δομές δια βίου μάθησης και 150 βρεφονηπιοκόμων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δήμων, στην πλήρωση 181 θέσεων εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, 200 θέσεων νοσηλευτών στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και 20 θέσεων κοινωνικών λειτουργών επίσης στο υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα ο υπουργός επεσήμανε πως προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κώλυμα στη διαδικασία της κινητικότητας των προς μετάταξη υπαλλήλων, προβλέφθηκε παράταση της διάρκειας του χρόνου διαθεσιμότητας , προκειμένου να μην λύεται η σχέση εργασίας υπαλλήλου που περιλαμβάνεται στους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top