ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό νεκροταφείο

«Η περίφραξη των συνόρων κοσ��ίζει ζωές σε όλη τη Μεσόγειο»

ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό νεκροταφείο
«Μετά την Πάλαιρο και το Φαρμακονήσι, το σημερινό ναυάγιο στη Σάμο, με έξι πρόσφυγες νεκρούς και περί τους 22 αγνοουμένους, προστίθεται στη μακάβρια λίστα των "μεμονωμένων περιστατικών" που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο και την Ευρώπη σε φονικό φρούριο» αναφέρει ανακοίνωση του το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «η περίφραξη των συνόρων κοστίζει ζωές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο» και προσθέτει ότι την ίδια ώρα «κοστίζει και εξωφρενικά ποσά, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για την υποδοχή των προσφύγων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να συμβάλει ώστε να εισακουστούν οι εκκλήσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες του πολέμου, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: παραδέχεται ανοιχτά την πολιτική αποτροπής που ακολουθεί, αρνείται να συνεργαστεί με οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία για την κατάργηση των παράνομων επαναπροωθήσεων και αναθέτει το προσφυγικό εξ ολοκλήρου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΕΕ έχει δεχτεί περί τις 76.373 αιτήσεις ασύλου Σύρων προσφύγων -μόλις το 4% όσων υπολογίζεται ότι έχουν ξεφύγει από τον πόλεμο. Από τις αιτήσεις αυτές, προσθέτει το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ελλάδα έχει δεχτεί μόλις 1.019. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top