Από δυό χωριά, χωριάτες έγιναν Στουρνάρας-Λαφαζάνης

Νέα κόντρα στην Βουλή με αφορμή το νόμισμα

Από δυό χωριά, χωριάτες έγιναν Στουρνάρας-Λαφαζάνης

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα του ευρώ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι «τριχοτομημένος» για το θέμα του νομίσματος.

«Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια. Σταματήστε να ακροβατείτε σε τεντωμένο σκοινί. Ευχόμαστε να κατασταλάξετε επιτέλους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την εποπτεία στο πιστωτικό σύστημα.

«Έως σήμερα θεωρούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο απόψεις για το νόμισμα - διχοτόμηση προσωπικότητας το λένε αυτό την ιατρική. Από τη μία η συνιστώσα της δραχμής του Π. Λαφαζάνη και από την άλλη μια περίεργη άποψη, που θέλει ευρώ, αλλά και να χρεοκοπεί όποτε θέλει η χώρα ή να κόβει νόμισμα όποτε θέλει. Ας το πούμε οιονεί ευρώ. Σήμερα ο Γ.Δραγασάκης μας είπε ότι εκτός των δύο επιλογών υπάρχει και το δημοψήφισμα! Τι άλλο θα ακούσουμε; Θέλετε ευρώ, δραχμή, οιονεί ευρώ, νόμισμα που από τη μια θα δείχνει δραχμή και από την άλλη ευρώ, δημοψήφισμα; Αυτή είναι η θεραπεία;» συνέχισε ο κ.Στουρνάρας, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι η δυσκολία να παρακολουθήσω την πολυφωνία σας, αλλά δημιουργείτε σύγχυση στους ψηφοφόρους σας. Είναι σίγουρο ότι θα ακούσουμε και άλλες απόψεις για το νόμισμα της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης είπε whatever it takes -ακόμα και δημοψήφισμα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ απευθυνόμενος στον Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, του είπε ότι «εμείς δουλεύουμε στην πραγματική οικονομία και δεν είμαστε στις ακαδημαϊκές αίθουσες. Άλλο τα πανεπιστήμια και άλλο η πράξη».

Επίσης υποστήριξε ότι «κάποιοι έχουν συνδέσει το πολιτικό τους μέλλον με την πολεμική εναντίον του μνημονίου, όμως οι εξελίξεις και η πραγματικότητα τους ξεπερνούν».

Λαφαζάνης: Ακολουθείτε επικίνδυνους δρόμους κύριε Στουρνάρα

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Λαφαζάνη, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για «λαϊκισμό και ευτέλεια».

«Η ευτέλεια και ο λαϊκισμός δεν είναι ωραία πράγματα κύριε Στουρναρα, με την φιλοδοξία σας ακολουθείτε επικίνδυνους δρόμους» εί��ε χαρακτηριστικά ο κ.Λαφαζάνης και πρόσθεσε «ήμασταν, είμαστε και σαν κυβέρνηση θα είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Εκφράζουμε πολλές απόψεις, αγωνίες, προβληματισμούς. Αλλά κάπου καταλήγουμε. Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της πλειοψηφίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top