Κεγκέρογλου: Μετά τις εκλογές το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

«Θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός για την αντιμ��τώπιση της ακραίας φτώχειας»

Κεγκέρογλου: Μετά τις εκλογές το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων της ακραίας φτώχειας με τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης» δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην εκπομπή «Live U» του STAR.

Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα υπάρξει ένα σύνολο δράσεων για όσους αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια: «Αυτό θα γίνει με την οικονομική ενίσχυση αλλά και την παροχή συνοδευτικών υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με την κοινωνική προστασία, με την ανάγκη πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά (στέγη, σίτιση, κλπ) και την προώθηση στην απασχόληση μέσω συμβουλευτικής κατάρτισης και προγραμμάτων για την ανεργία»

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι βρίσκονται σε αδυναμία να εργαστούν «μπορεί να είναι και ες αεί στα πλαίσια του θεσμού», ωστόσο όσοι μπορούν να εργαστούν «θα προωθούνται για εργασία».

Τέλος, ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι «ολοκληρώνονται όσα αφορούν τη διαδικασία» και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει πριν τις εκλογές γιατί «πρέπει να επιλέξουμε τους 4-5 πιλοτικούς δήμους και αυτό θα γίνει μετά τις κάλπες». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top