Νέες «φωτιές» με την κυβέρνηση «άναψε» η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Απάντηση Κεδίκογλου στο «καμία θυσία για το ευρώ»

Νέες «φωτιές» με την κυβέρνηση «άναψε» η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με την οποία προτρέπει τους πολίτες να την ανατρέψουν με την ψήφο τους.
Στη διακήρυξη ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί μεταξύ άλλων τον ελληνικό λαό:
«Να στείλει ρητή εντολή προς την ελληνική συγκυβέρνηση της υποτέλειας και της καταστροφής: ΦΥΓΕΤΕ!
Να δώσει θετική ψήφο στη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει έναν νέο δρόμο για μια σύγχρονη Ελλάδα της ανάπτυξης, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής προκοπής, χωρίς μνημόνια και ταπεινωτική εποπτεία.
Να καταψηφίσει τη σημερινή Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών, την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ και του Σουλτς, την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας και του ιμπεριαλισμού.
Να υπερψηφίσει την άλλη Ευρώπη, τη δική μας Ευρώπη, αυτή της εργασίας, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της προοδευτικής ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, χωρίς ρατσισμό και ομοφοβία. Την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού.
Να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για να σταματήσει η πορεία εξαθλίωσης.
Να γυρίσει την πλάτη στην καλλιεργούμενη α��άθεια και αποχή που βοηθούν αποκλειστικά και μόνο τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης: χωρίς την ενεργή δράση των πολιτών καμιά δυνατότητα αναγέννησης του τόπου δεν μπορεί να υπάρξει».
Μία άλλη αναφορά όμως στη διακήρυξη, σχετικά με το ευρώ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σ. Κεδίκογλου. Αναφέρεται συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο σημείο της διακήρυξης: «Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο Ευρώ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του Ευρώ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα: “καμιά θυσία για το ευρώ”, απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρω��ιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει».
«"Καμία θυσία για το Ευρώ", επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές» σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου ο οποίος τόνισε επίσης:
«Είναι σαφές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι ��υσίες των Ελλήνων. Η κυβέρνηση οδηγεί με σταθερά βήματα την Ελλάδα στην ανάπτυξη και στην οριστική έξοδο από την κρίση».
Απαντώντας με τη σειρά του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
«Εκτός από το να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει στον ελληνικό λαό για το ποιος εκφράζει επίσημα την κυβέρνηση και τη ΝΔ: Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος που μιλά για "ανύπαρκτο" πρωτογενές πλεόνασμα ή ο πρωθυπουργός που πανηγυρίζει για την επίτευξή του;».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top