Μπακογιάννης: Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

Ντόρα Μπακογιάννη: «Αυτό δεν καταπίνεται με τίποτα»

Να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της τρομοκρατίας καλεί ο Κώστας Μπακογιάννης τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και την προλόγιση του από τον Νίκο Γιαννόπουλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ας βγει και να πει ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα στηρίξει την απελευθέρωση των τρομοκρατών. Είναι μια ξεκάθαρη θέση. Το αυτονόητο ζητάμε. Ας το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ας τελειώνουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μιλώντας στον Real FM.

«Η μάχη της τρομοκρατίας πρέπει να μας ενώνει όλους. Καλό είναι να έχουμε ενιαίο μέτωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα πρόσωπο που η πορεία του είναι γνωστή. Ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της 17 Νοέμβρη, έχει πολλές φορές εκφραστεί δημόσια υπέρ της 17 Νοέμβρη. Δικαίωμα του εί��αι και δικαίωμά μας να τον κρίνουμε» πρόσθεσε, εξάλλου, ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στον Νίκο Γιαννόπουλο.

«Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα ενός εκδοτικού οίκου να εκδίδει ένα βιβλίο. Η συγκεκριμένη επιλογή έκδοσης βιβλίου από γνωστό εκδοτικό οίκο, συνιστά πολιτικό και κοινωνικό γεγονός. Μιλάμε για έναν κατά συρροή δολοφόνο, που ο μόνος λόγος για τον οποίο καταναλώνει χρόνο στον δημόσιο διάλογο είναι ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους. Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη θα μπορούσε τα έσοδα από αυτό το βιβλίο, να τα δώσει στους αστυνομικούς θύματα τις 17 Νοέμβρη. Υπάρχουν δεκάδες θύματα που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος στη συνέχεια περιέγραψε αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο απ' όλαστην όλη ιστορία: «Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι προχθές το βράδυ, έπρεπε να εξηγήσω στον 6χρονο υιό μου γιατί ο δολοφόνος του παππού του είναι στην τηλεόραση».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Αυτό δεν καταπίνεται με τίποτα»

bakogianni1.jpg

Εν τω μεταξύ, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στα Νέα και τον Γιώργο Παπαχρήστο, αναφ��ρόμενη στο συγκεκριμένο βιβλίο είπε πως «Αυτό δεν καταπίνεται με τίποτα».

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την οργή της για το γεγονός ότι ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου του μέλους της 17 Νοέμβρη, τονίζοντας ότι πρόκειται για το βιβλίο ενός δολοφόνου, «από τον εκδοτικό οίκο που είναι στην καρδιά του πολιτικού συστήματος δεκαετίες».

«Δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτε και δεν δέχομαι ούτε τις εξηγήσεις που δίνουν για την έκδοση του βιβλίου ενός ανθρώπου που έχει σκοτώσει τόσους και έχει καταδικαστεί τόσες φορές ισόβια» πρόσθεσε η κ.Μπακογιάννη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top