Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει Εξεταστική για το Μνημόνιο και θα αποδώσει ευθύνες

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου»

«Η επόμενη Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή, θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρουσία στην Αθήνα των ελεγκτών του έργου της τρόικας από το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου «θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση», λέγοντας ότι «ο λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση».
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η παρουσία της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα για την τρόικα καθυστέρησε με δική της ευθύνη: «Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι φανερό ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας. Γι’ αυτό και προσπαθεί να υποβαθμίσει και σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα».
«Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η παρουσία της Επιτροπής θα έπρεπε να συνοδεύεται από μια διεθνή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνουν φανερές και κατανοητές διεθνώς όλες οι πτυχές της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top