Παπανδρέου: Αυτά πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να βγει από την κρίση

«Χρειάζεται μια “ιστορία ανάπτυξης” και επενδύσεις στην ποιότητα»

Παπανδρέου: Αυτά πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να βγει από την κρίση

Ασπρόμαυρη εικόνα, κοντινό και… πάμε!

Στο πλαίσιο της νέας του καριέρας ως μπλόγκερ στη νέα ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Αριάνα Χάφινγκτον, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε βίντεο του World Post (όπως ονομάζεται η ιστοσελίδα) για την Ευρώπη και την κρίση.

Το διάρκειας περίπου 6 λεπτών βίντεο βίντεο ξεκινά με εικόνες από τα backstage όπου ο πρώην πρωθυπουργός αστειεύεται λέγοντας ότι αισθάνεται λίγο σαν σε ανάκριση όπου τον παρακολουθούν πίσω από το μεγάλο γυαλί.

«Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα πείραμα. Ξεκίνησε σαν project για την ειρήνη μετά από δύο πολέμους για να έχουμε κοινά συμφέροντα και να μην ξαναμπούμε σε πόλεμο. Και το πετύχαμε αυτό» αναφέρει ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει: «Η ενωμένη Ευρώπη μπορεί να δείξει στον κόσμο ότι χώρες με διαφορετικές κουλτούρες, παραδόσεις και γλώσσες μπορούν να δουλέψουν μαζί για να πετύχουν περισσότερα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξηγεί ότι βασίζοντας την πολιτική σε μια «κοινή βάση αξιών» μπορούμε να υπερβούμε τα εθνικά σύνορα και τους στενούς εθνικισμούς, ενώ υπογραμμίζει ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση για την κρίση στην Γηραιά Ήπειρο.

Κάνοντας λόγο για «ιστορία ανάπτυξης» που έχει ανάγκη η Ευρώπη, τονίζει: «Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα για να γίνει ανταγωνιστική. Στο ανθρώπινο δυναμικό, στην υποδομή, στην πράσινη ανάπτυξη, στην καινοτομία κλπ.».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, εστιάζοντας στην οικονομική κρίση, τη συγκέντρωση πλούτου στους φορολογικούς παραδείσους εκτός της ΕΕ, στην αλλαγή του κλίματος και στις κο��νωνικές ανισότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top