Η ΝΔ αμφισβητεί την δημοσκόπηση της Public Issue

"Εί��αι εκτίμηση επιρροής για περίοδο πολύ προγενέστερη της σημερινής"

Η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί με ανακοίνωση της την δημοσκόπηση της Public Issue στην Εφημερίδα των Συντακτών που δίνει προβάδισμα 3,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ (31,5%) έναντι της ΝΔ (28%).

Η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της Συγγρού, τονίζει ότι δεν πρόκειται για δημοσκόπηση αλλά για «εκτίμηση επιρροής» που αφορά περίοδο «πολύ προγενέστερη της σημερινής» και συνεπώς «δεν έχουν αξιολογηθεί σημαντικά γεγονότα».

Συνεπώς, η ΝΔ επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για «φωτογραφία της στιγμής», εκφράζοντας την «έκπληξη και τους εύλογους προβληματισμούς» που προκαλεί «η (αντιδεοντολογική) καθυστέρηση δημοσίευσής της κατά τουλάχιστον μια εβδομάδα από τον ‘πελάτη’, δηλαδή την Εφημερίδα των Συντακτών».

«Η εταιρία Public Issue χρησιμοποιεί διαφορετι��ή μεθοδολογία στάθμισης από τις άλλες εταιρίες, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως αμφιλεγόμενη. Για παράδειγμα πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές (τελευταία δημοσιοποιημένη έρευνα) στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που δημοσιοποίησε η Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο με 6% και τελικά έχασε τις εκλογές με 3 μονάδες! (Αποτέλεσμα εκλογών ΝΔ 29,66% - ΣΥΡΙΖΑ 26,89%)» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΝΔ υπογραμμίζει πως ακόμα και τα ευρήματα της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνουν αδιαμφισβήτητη επικράτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα κατά 9% και μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στον δείκτη εμπιστοσύνης σε κόμμα διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top