ΕΙΔΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ: Βγαίνουν ράμπο παγανιά για πρόστιμα φωτιά!

Εντατικοποίηση των ελέγχων από ειδικά κλιμάκια ζητά το Υπ.Υγείας

​Ειδικά κλιμάκια ελέγχου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους δημιουργούνται στις Περιφέρειες και στο «στόχαστρο» μπαίνουν καπνιστές, τασάκια, ταμπέλες, σήμανση και βιβλία ανα��οράς των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτά προβλέπονται σε εγκύκλιο της αρμόδιας υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή που εστάλη προς όλα τα υπουργεία, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλους συναρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο ορίζεται ότι έως 31η Ιανουαρίου κάθε Περιφέρεια πρέπει να έχει ορίσει το κλιμάκιο, τον επικεφαλής και τα σχέδια ελέγχου και η υφυπουργός ζητά «να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι». Τον έλεγχο αναλαμβάνουν τα ειδικά κλιμάκια ελέγχου της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που υποχρεούνται να συστήσουν οι προϊστάμενοι των Υγειονομικών Αρχών των Περιφερειών.

Παράλληλα, στην ίδια εγκύκλιο παρέχονται διευκρινιστικές οδηγίες για την διενέργεια των ελέγχων, όπως σχετικά με τη σύσταση των κλιμακίων ελέγχου, τη σήμανση των χώρων, την καταγραφή των ελέγχων, την υποβολή των σχεδίων τακτικών – περιοδικών ελέγχων κλπ. Τέλος, τονίζεται ότι σε αυτούς συμμετέχουν όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, Λιμενική Αστυνομία, Αστυνομία, ΕΟΤ και ΣΕΠΕ).

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη σχετική σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, τα οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 15 τ.μ., στην εύρεση σταχτοδοχείων κατά τον έλεγχο του χώρου, στην ύπαρξη βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων αυτού.

Με την εγκύκλιο, σύμφωνα με τη Ζ. Μακρή, «επιδιώκεται η ενεργός συμμετοχή το�� συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης στην αποτελεσματική υλοποίηση της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους».

Μετά από αυτά αλλά και την νέα φορολογική επιβάρυνση σε καπνό και τσιγάρα, μάλλον οι καπνιστές θα σκεφτούν πιο σοβαρά την διακοπή του καπνίσματος!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top