«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ-Διαμαντόπουλος σε Τατσόπουλο: Είσαι μ@λ@κας και προβοκάτορας

Βροχή πέφτουν οι αποδοκιμασίες για τον Πέτρο-Συνεχίζει τα δικά του ο βουλευτής!

​Στραβά μπήκε η χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ! Σα να μην έφτανε ο πόλεμος με την Νέα Δημοκρατία, ξέσπασε και εμφύλιος μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου για ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες των τρομοκρατών.

Με ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χαρακτηρίζει τον «σύντροφο»… μ@λ@κ@, γράφοντας χαρακτηριστικ�� «Είχα πει παλιότερα πως πρόκειται για μαλ...α ή προβοκάτορα, είχα φτάσει να τείνω προς το δεύτερο, μετά και από το αποψινό είμαι σίγουρος για το δεύτερο...»

vaggelis.jpg

Έξαλλος με τον Τατσόπουλο έγινε και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, ο οποίος τόνισε: «Η ανοχή και η κάλυψη απέναντι σε ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στη βουλή πρέπει να λάβει τέλος. Με βαριά καρδιά και νου κυρίως τους υπερασπιστήκαμε για το γενικότερο καλό. Το γεγονός ότι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό. Έχουμε πολύ σοβαρότερα να κάνουμε από το να καλύπτουμε δημοσίως τα άστοχα κα�� εκτός γραμμής πυροτεχνήματα».

Τον Πέτρο Τατσόπουλο άδειασε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Δημήτρης Βίτσας άσκησε κριτική στον Π. Τατσόπουλο λέγον��ας ότι «μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται, με παραδοξότητες και «λογικά» άλματα». Και συνέχισε «Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία. Είναι άλλο ζήτημα ότι η ίδια η νομική επιστήμη έχει υιοθετήσει την αρχή ότι τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο συνιστούν πολιτικά εγκλήματα για τα οποία υπάρχει ειδική μεταχείριση από το ίδιο το Σύνταγμα. Για π��ράδειγμα μόνο για τα πολιτικά εγκλήματα μπορεί να δοθεί αμνηστία. Ακόμα περισσότερο είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας. Αλλοίμονο αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Τατσόπουλος ξαναχτύπησε!
Εν τω μεταξύ σήμερα, παρά τις αντιδράσεις ο Πέτρος Τατσόπουλος ξαναχτύπησε δικαιολογώντας το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προσέλθει ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν. Ο Τατσόπουλος μιλώντας στο Βήμα Fm υποστήριξε πως «και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει μια μερίδα της κοινής γνώμης που τρέφει συμπάθεια, αν όχι καθ’ αυτή προς τη 17Ν, προς την αυτοδικία»Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του δεν ισχύει στην περίπτωση των μελών της 17Ν ο χαρακτηρισμός "πολιτικοί κρατούμενοι".
«Εγώ ξέρω ότι πολιτικός κρατούμενος είναι αυτός που μπαίνει φυλακή για τις ιδέες του ή για τη συγκεκριμένη δράση του. Είναι ο Νέλσον Μαντέλα – ήταν, ο μακαρίτης, ο οποίος έζησε 27 χρόνια στη φυλακή για τις ιδέες του, επειδή ζούσε σε μια κοινωνία ρατσιστική. Εδώ, δεν μπήκαν φυλακή για τις ιδέες τους. Μπήκαν φυλακή για τα εγκλήματά τους και τις δολοφονίες τους. Απαντάω σε όποιον μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους ονομάζει πολιτικούς κρατουμένους, ότι αυτοί οι άνθρωποι διώκονται και είναι φυλακή για τις ιδέες τους και τη δράση που τους επέβαλαν αυτές» τόνισε ο Τατσόπουλος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top