Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εναντίον Δένδια

Στοιχεία ΣΟΚ απ'το Υπ.Δικαιοσύνης για τις παραβιάσεις αδειών από κρατούμενους

Την ώρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζεται στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την χορήγηση αδειών σε καταδικασμένους μετά την εξαφάνιση Ξηρού, η Ένωση Εισαγγελέων με ανακοίνωση της εκφράζει «την δυσαρέσκειά της για την απλότητα με την οποία όργανα της Πολιτείας και φορείς της ενημέρωσης προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης, ευρισκόμενα πέραν της αρμοδιότητάς τους και των οποίων την ουσία μάλλον αγνοούν».

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Εισαγγελέων, απαντώντας στις αιχμ��ς που άφησε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, τονίζει πως έχουν ελεγχθεί πειθαρχικά όλοι οι δικαστές, οι οποίοι άφησαν να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι κρατούμενοι (Νίκος Μαζιώτης κ.α.).

Ακόμη, δικαστές και εισαγγελείς καλούν τους εκπροσώπους της πολιτείας και των ΜΜΕ «να αντιδρούν με σώφρονα τρόπο όσον αφορά τα ζητήματα λειτουργίας και απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης, να ασκούν δε τη συναφή κριτική τους στο πλαίσιο, που διαγράφουν το Σύνταγμα, ο νόμος και τα πέραν αμφισβήτησης γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης.

Υπ. Δικαιοσύνης: 324 παραβιάσεις τακτικών αδειών από κρατούμενους σε διάστημα τριών ετών

Στοιχεία για τις άδειες που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους είχε αποστείλει πριν ακριβώς ένα χρόνο στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, με αφορμή φαινόμενα κρατουμένων που δεν επέστρεψαν στις φυλακές έπειτα από άδειες που τους είχαν χορηγηθεί.

Το απαντητικό έγγραφο που υπέγραφε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, τον Ιανουάριο του 2013, ενημέρωνε ότι ο αριθμός των τακτικών αδειών που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους την τριετία 2010 έως και 2012 ήταν 12.004 και ο αριθμός παραβιάσεων αυτών των αδειών, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ήταν 324.

Οι παραβιάσεις τακτικών αδειών από κρατούμενους που είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης, τη συγκεκριμένη τριετία ήταν 292 και κατά το ��διο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις χορήγησης τακτικής άδειας σε κρατούμενους που είχαν παραβιάσει τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας ήταν 40.

Ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωνε επίσης τον βουλευτή ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το κατάστημα κράτησης ευρισκόμενοι σε τακτική άδεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top