N.Δένδιας στις Βρυξ��λλες: ιδιαίτερα θετικές οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

N.Δένδιας στις Βρυξέλλες: ιδιαίτερα θετικές οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό
Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις θετικές τοποθετήσεις για την Ελλάδα από την αρμόδια Επίτροπο, στη θετική έκθεση της Επιτροπής Σένγκεν για τη φύλαξη των συνόρων, αλλά και στη συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας-Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Αυτές τις δύο ημέρες στις Βρυξέλλες είχαμε ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις για τα ελληνικά πράγματα. Καταρχήν, τόσο η τοποθέτηση της Επιτρόπου κας Μάλστρομ, όσο και γενικά η τοποθέτηση της Επιτροπής για τις προόδους που έχει κάνει η χώρα μας στα θέματα ασύλου και στο μεταναστευτικό είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό. Τελευταία σημαντική εξέλιξη η Έκθεση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικά με τα συστήματα Σένγκεν, όπου αναγνωρίζονται οι τεράστιες βελτιώσεις που έχει πετύχει η χώρα μας.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι στις 16 του μηνός θα υπογραφεί στην Άγκυρα η Συνθήκη Επανεισδοχής μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, για την οποία η Ελλάδα πίεζε από την αρχή και η οποία θα βοηθήσει εξαιρετικά στην αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών που έρχονται στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας.

Νομίζω ότι έχουμε πολλά και σημαντικά αποτελέσματα που δείχνουν την τεράστια πρόοδο και τα σημαντικά επιτεύγματα της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top