Με «όπλο» το πρωτογενές πλεόνασμα στη Γερμανία ο Σαμαράς

Ζήτησε μετάφραση του προϋπολογισμού και τον «κομίζει» στη Μέρκελ!

Με «όπλο» το πρωτογενές πλεόνασμα στη Γερμανία ο Σαμαράς

Με τον προϋπολογισμό ανά χείρας και... στα αγγλικά μεταβαίνει αύριο στη Γερμανία ο πρωθυπουργός!

«Ο κ. Σαμαράς σήμερα το μεσημέρι ζήτησε από γενικό λογιστήριο να του μεταφράσουν το σύνολο του προϋπολογισμού για να το δώσει στην κα Μέρκελ» υπογράμμισε η Κάτια Μακρή μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR.

Η δημοσιογράφος και σχολιαστής του δελτίου του STAR αποκάλυψε στη συνέχεια ότι η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο έχουν καταλήξει σε γραπτή συμφωνία για το πλεόνασμα του 2013: «Το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ όλος ο προϋπολογισμός δεν είναι συμφωνημένος με την τρόικα καθώς εκκρεμεί το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014, έχει συμφωνηθεί και μάλιστα το έχουν και γραπτώς στο ΥΠΟΙΚ»

Όπως εξήγησε η ίδια, καθώς η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη, το ύψος του έχει διαμορφωθεί με βάση τις προβλέψεις «και μάλιστα είναι και λίγο μικρότερο λένε από το ΥΠΟΙΚ, για το ενδεχόμενο να μην πάει καλά στα έσοδα ο τελευταίος μήνας του έτους».

«Αυτό είναι το διαβατήριο του πρωθυπουργού, η συμφωνία στα 812 εκ. ευρώ. Γι’ αυτό και έσπευσε η Μέρκελ σήμερα να πει ότι είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα το πλεόνασμα» εξήγησε η κα Μακρή και πρόσθεσε: «Αύριο στο γεύμα Σαμαρά-Μέρκελ, τα πρώτα πιάτα θα είναι το χρέος, αν θα πάμε δηλαδή σε τρίτο μνημόνιο, και το αν θα υπάρξει αναπτυξιακό πακέτο. Αυτό που φοβίζει την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη είναι το 0,6% που προβλέπεται ως ανάπτυξη για το 2014 καθώς είναι ισχνό ποσοστό και δείχνει ότι πρέπει η χώρα να βοηθηθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top