Κεδίκογλου: Δεν απειλείται η πρώτη κατοικία όσων έχουν πληγεί από την κρίση

«Δεν έδιωξε κανείς την ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, μόνη της έφυγε»

Η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα προστατευθεί, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

O κύριος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα εξαιρεθεί από τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία εκείνων που αποδεδειγμένα, με αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα οριστούν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δεύτερος γνώμονας, όπως είπε, θα είναι η προστασία της αξίας των ακινήτων.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει οριζόντια μέτρα, αλλά θα εμμείνει στις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Για πρώτη φορά διαβουλευόμαστε χωρις να έχουμε την πλάτη στον τοίχο, διότι δεν είμαστε με την πίεση ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Είναι βασικό να ανακτήσουμε τον έλεγχο της οικονομίας και ��α μην δημιουργούμε νέα χρέη» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο φόρο ακινήτων για τον οποίο υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις, τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Ο καλύτερος φόρος είναι ο μηδενικός φόρος. Χρειάζονται όμως έσοδα», επισήμανε και πρόσθεσε πως αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι η μέγιστη δυνατή καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και με βάση αυτή να γίνει η δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα αλλιώς θα πρέπει να περικόψουμε από αλλού δαπάνες», εξήγησε,
Με το νέο σχέδιο, όπως είπε, θα υπάρξει ελάφρυνση για τους περισσότερους, η οποία μεσοσταθμικά θα ανέλθει στο 15%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκλήθη να σχολιάσει το μπαράζ δηλώσεων περί εισόδου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, γεγονός που η ίδια η Δημοκρατική Αριστερά αντιμετωπίζει με ψυχρότητα.«Δεν έδιωξε κανείς την ΔΗΜΑΡ, μόνη της έφυγε» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης για μια ακόμη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων. «Μέτρα θα πάρουμε. Οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», ξεκαθάρισε.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μόνη που δίνει σταθερά προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, και το προβάδισμα αυτό συρρικνώνεται.

Αντίθετα, όπως είπε, η ΝΔ παρουσιάζει σταθερή άνοδο. Έδωσε έμφαση στο μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο θα καθορίσει τα πράγματα.

«Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι της θητείας μας και ακόμα δεν έχουν γίνει χειροπιαστά τα αποτελέσματα της πολιτική μας» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top