Εταιρεία- φάντασμα παρακολουθούσε τον Καραμανλή!

Αποκαλύψεις-σοκ για υποκλοπές και σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας

Επενδυτική εταιρεία συμβούλων, με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών, χρησιμοποιούσαν ως κέλυφος Ελληνοαμερικανοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, προκειμένου να κάνουν υποκλοπές στη χώρα μας!

Οι υποκλοπές μάλιστα φέρονται να συνεχίσθηκαν και μετά το 2005, όταν και αποκαλύφθηκαν. Ως εκπρόσωπος της εταιρείας φερόταν νεαρό άτομο, αλλά πίσω από αυτόν ήταν τρεις Ελληνομερικανοί, οι οποίοι ενημέρωναν τη NSA, την αμερικανική μυστική υπηρεσία με έδρα το Μέριλαντ.

Με το ΑΦΜ της συγκεκριμένης εταιρείας είχαν αγοραστεί τέσσερα κινητά. Τα τρία από αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στις πρώτες υποκλοπές, την περίοδο 2004-2005, αλλά όταν υπόθεση α��οκαλύφθηκε από τους Υπουργούς Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρα της τότε κυβέρνησης, απενεργοποιήθηκαν.

Δύο μήνες αργότερα, το τέταρτο που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων.

Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που κατά το δημοσίευμα ήταν το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων. Οι Ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ. Μάλιστα, ο καλών Ελληνοαμερικανός από την Ελλάδα, ζητούσε οδηγίες από τους ανωτέρους του για το πως να κινηθούν από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν.

Οι ελληνικές αρχές που είχαν παγιδεύσει το τηλέφωνο, ξεκίνησαν να καταγράφουν τις συνομιλίες των Ελληνομαρικανών και του Έλληνα «αχυρανθρώπου» τους στην επενδυτική εταιρεία.

Όλα τα στοιχεία έφτασαν στα χέρια του τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα από άνθρωπο που είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αντιπαρακολούθηση των υποκλοπέων. Ο κ. Φούκας ζήτησε τότε τη συνένωση της προκείμενης δικογραφίας περί παρακολουθήσεων με την άλλη που είχε να κάνει με το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. O άνθρωπος που παραχώρησε τότε τα τόσο σημαντικά στοιχεία φωτογράφιζε και έναν Αμερικανό με κομβικό ρόλο στις υποκλοπές.

Το εν λόγω άτομο, σύμφωνα με τη Real News πηγαινοερχόταν στη χώρα μας από το 1997 έως τουλάχιστον το 2010 σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, κάθε φορά δηλαδή που προέκυπταν θέματα που «έκαιγαν» τους Αμερικανούς, όπως οι τότε διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream, καθώς οι ΗΠΑ διαφωνούσαν με την ενεργειακή προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας και γι' αυτό το λόγο ήθελαν να έχουν γνώση από πρώτο χέρι για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η Real υπενθυμίζει επίσης ότι πολλοί συνδέουν το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας εκείνη την περίοδο με τον αγωγό. Σχέδιο που βάσει και της αρχικής ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη, όταν ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα με εφορμή δημοσιεύματα για απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, περιελάμβανε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως τις πυρκαγιές του 2007, τα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Το πρόσωπο αυτό είχε μεταβεί στη χώρα μας με την ιδιότητα του διπλωματικού υπαλλήλου, για να αποκαλυφθεί τελικά, έπειτα από δικαστική έρευνα, ότι επρόκε��το για κατάσκοπο, ενώ φέρεται να συνδεόταν και με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αφού όμως πρώτα βρεθούν φωτογραφίες του και επιβεβαιωθεί οπτικά η ταυτότητά του. Ο γ' τακτικός ανακριτής έχει στείλει και δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Αμερική και τη Ρωσία. Ο κ. Φούκας ζητά επίσης από τη Ρωσία να ληφθεί κατάθεση από αλλοδαπό που ζει στη Ρωσία και φαίνεται να διαθέτει πληροφορίες για ενέργειες κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top