Απάντηση Δένδια σε ερώτηση βουλευτών των ΑΝΕΛ: αλλεπάλληλοι οι έλεγχοι σε καταυλισμούς Ρομά

242 συλλήψεις σε 2,5 μήνες σε καταυλισμούς στον Δήμο Αχαρνών

Απάντηση Δένδια σε ερώτηση βουλευτών των ΑΝΕΛ: αλλεπάλληλοι οι έλεγχοι  σε καταυλισμούς Ρομά

Στους αλλεπάλληλους ελέγχους της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά για την καταπολέμηση τυχόν παραβατικότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, κατά την έγγραφη απάντησή του που διαβιβάσθηκε στις 11 Οκτωβρίου, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη σχετικά με τα προβλήματα ένταξης των Ρομά και την παραβατική συμπεριφορά τους.

Όπως αναφέρεται, ως προς τη δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομική�� Διεύθυνσης Αττικής, μόνο στους καταυλισμούς Ρομά του δήμου Αχαρνών και μόνο, κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2013 έως και 25.9.2013, συνελήφθησαν 242 άτομα και βεβαιώθηκαν 418 παραβάσεις.

«Η ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται σε πολλές περιοχές της χώρας από τη διαμονή Ρομά, δεν αποτελεί αμιγώς αστυνομικής φύσεως ζήτημα, αλλά, αντιθέτως, απαιτεί την ουσιαστική- συντονισμένη παρέμβαση όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών, για τη μείωση ή εξάλειψη των επιμέρους παραμέτρων που το δημιουργούν ή το συνδιαμορφώνουν (υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κοινωνικής τους ένταξης, δημιουργία υποδομών κλπ)», αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Όσον αφορά την παραβατικότητα των Ρομά, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι αυτή «εστιάζεται, ως επί το πλείστον, σε περιπτώσεις διατάραξης της κοινής ησυχίας των περιοίκων, ρύπανση του περιβάλλοντος από την καύση ελαστικών και καλωδίων που περιέχουν χαλκό, διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών, κλοπών, ληστειών κλπ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top