Πήρατε χρήματα από απαλλοτριώσεις; Ετοιμαστείτε… να τα επιστρέψετε!

Ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να επιστρέψουν δεκάδες εκ. ευρώ!

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καλούνται να επιστρέψουν ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για σιδηροδρομικά έργα και οι αποζημιώσεις τους κρίνονται υπερβολικά υψηλές από τα δικαστήρια.
Η διαδικασία θα γίνει μέσω της εφορίας αναγκάζοντας έτσι δεκάδες κάτοχους ακινήτων να δώσουν πίσω μέρος του ποσού που έλαβαν ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση της περιουσίας τους και η οποία σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου ήταν υψηλότερη απ΄ ότι έπρεπε.
Οι πολύ υψηλές αποζημιώσεις είχαν προκύψει:
1. Λόγω των τιμών των ακινήτων που είχαν εκτοξευτεί στα ύψη πριν από μία δεκαετία. Πλέον οι υποθέσεις αυτές εκδικάζονται από τα δικαστήρια δεύτερου βαθμού, όπου προκύπτουν σημαντικές μειώσεις. Σημειώνεται ότι οι νέες αποφάσεις των δικαστηρίων καθίστανται οριστικές.
2. Από την επιμελή εκπροσώπηση της ΕΡΓΟΣΕ στα δικαστήρια η οποία πλέον έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί στα δικαστήρια τις εκθέσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Έτσι η εταιρεία μπορεί πλέον να οργανώσει πολύ καλύτερα την υπεράσπιση των θέσεων της.
Μία από τις πρώτες αποφάσεις αφορά περισσότερους από 800 ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή της Λυκοποριάς στην Κορινθία που αποζημιώθηκαν για τα ακίνητά τους κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.
Οι ιδιοκτήτες αυτοί με απόφαση του Εφετείου καλούνται να επιστρέψουν στην ΕΡΓΟΣΕ περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ! Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι οι δικαιούχοι είχαν λάβει μόλις το 70% της αποζημίωσης και όχι το σύνολο που θα έπρεπε να καταβληθεί με την οριστική απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top