«Έκτακτο δελτίο θυέλλης» στη Βουλή: Συζητείται η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής

Θα πάρουν το λόγο οι βουλευτές της – Ανέβασε τους τόνους από χθες ο Κασιδιάρης

«Έκτακτο δελτίο θυέλλης» στη Βουλή: Συζητείται η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής

Έκτακτο δελτίο… θυέλλης έχει βγει για σήμερα στη Βουλή καθώς στις 11 το πρωί συζητούνται οι αιτήσεις άρσης ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τρεις εκ των οποίων κατηγορούνται για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα για τους οποίους οι ανακριτές έστειλαν αίτημα στη Βουλή προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση, αλλά και τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίο κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια (οι δύο πρώτοι) και παράνομη λειτουργία ερασιτεχνικού ραδιοφωνικού σταθμού ο τελευταίος.

Ήδη, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και θεωρείται βέβαιο ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι το ίδιο. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποκλειστούν «εκπλήξεις» σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δηλαδή να βρεθούν περισσότερες ψήφοι κατά της άρσης ασυλίας απ’ όσοι είναι οι βουλευτές της ΧΑ που –προφανώς- θα ψηφίσουν αρνητικά…

Πάντως, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής θα είναι «λειψή» καθώς η άδεια που ζήτησαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός για να παραστούν στ��ν ψηφοφορία, απορρίφθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν δικαίωμα τοποθέτησης και -λογικά- θα επιλέξουν να μιλήσουν ανεβάζοντας υψηλά τους τόνους. Ήδη, ο Ηλίας Κασιδιάρης «ανέβασε τη θερμοκρασία» από χθες, κάνοντας λόγο για σκευωρία εις βάρος του κόμματός τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top