Κλίμα αμφισβήτησης Βενιζέλου: 800 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν αλλαγή πολιτικής

«Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις;»

Το κλίμα αμφισβήτησης για τον Ευάγγελο Βενιζέλο εντός του κόμματος επιβεβαιώνει το αιχμηρό κείμενο της «Κίνησης τω 75» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνυπογράφεται από 800 στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Η Κίνηση τονίζει ότι «η κοινωνία τείνει σε οριακές καταστάσεις και μοιάζει όλο και περισσότερο με “καζάνι” έτοιμο να εκραγεί», αναρωτιέται με αιχμές εάν «είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις» και θέτει τρεις προτεραιότητες: Εθνικό Σχέδιο για την κοινωνική συνοχή, εθνική στρατηγική που θα δώσει προοπτική, άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Όσον αφορά το Εθνικό Σχέδιο, η «Κίνηση των 75» εξηγεί ότι πρέπει να περιλαμβάνει «ένα σχέδιο για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των νεόπτωχων, καθώς επίσης και επέκταση του επιδόματος ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους» και ζητά την άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας αλλά και μείωση των τιμών με αποφασιστικό χτύπημα των καρτέλ.

Το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής κινείται σε τρεις άξονες: Την αναδιανομή πόρων και φόρων, την απονομή δικαιοσύνης, τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Η Κίνηση προτείνει -μεταξύ άλλων- την άμεση αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής, την αξιοποίηση των στοιχείων του καταλόγου των 700.000 καταθετών που εξ��γαγαν τα τελευταία 12 χρόνια στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ και να νέο φορολογικό σύστημα, απλό και σταθερό, με βάση το περιουσιολόγιο, που να στηρίζει τις επενδύσεις.

Ζητώντας, εξάλλου, μια άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, η Κίνηση εκφράζει την αντίθεση τους με την ιδιωτικοποίηση του νερού, των λιμανιών και των σιδηρόδρομων που -όπως λένε- προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, και προτείνουν Μέτωπο Εθνικής Συνευθύνης και Συνεννόησης από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος.

Αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η «Κίνηση των 75» επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον για αλλαγή στάσης πριν και αφού ανέλαβε την πρωθυπουργία, ενώ αφήνει αιχμές και για ��ην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει η στρατηγική της το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε».

Μάλιστα, αναφέρει πως «η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την Ν.Δ. δεν ήταν μονόδρομος».

Τέλος, στο κείμενο ζητείται να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top