Μεϊμαράκης Η βία επιστρέφει πάντα σε αυτούς που την ασκούν

Τι ανέφερε για τη δολοφονία Λαμπράκη και το που οδήγησε

Μεϊμαράκης Η βία επιστρέφει πάντα σε αυτούς που την ασκούν
«Η βία δεν έχει μόνο μια μορφή. Οι προπηλακισμοί, οι προσπάθειες φίμωσης των εκπροσώπων του λαού, ακόμη και οι επιθέσεις, φραστικές και μη, κατά του Κοινοβουλίου, είναι διάφορες μορφές της» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τον χαιρετισμό του στις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Δολοφονία Λαμπράκη: Η ιστορική συζήτηση 50 χρόνια μετά», την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Ο κ. Μεϊμαράκης, καταδίκασε τη βία «απ' όπου κι αν προέρχεται και σε όποιους και αν απευθύνεται». Για τη δολοφονία Λαμπράκη παρατήρησε ότι «κάποιοι επιδίωξαν να την χρεώσουν σε μία συγκεκριμένη παράταξη, αδιαφορώντας για τις τότε συνθήκες και μη έχοντας όλα τα επαρκή στοιχεία. Και ωφελήθηκαν ίσως και κάποιοι από τις εξελίξεις και την πορεία αυτής».

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε η εξέταση της ταραγμένης περιόδου της δεκαετίας του '60 να γί��ει «υπό το πρίσμα των συνολικών εξελίξεων και των συγκυριών της εποχής», όπως και αφορμή συνειδητοποίησης ότι «η βία δεν ξεκίνησε από καθαυτό το γεγονός της δολοφονίας, ούτε σταμάτησε σ' αυτό» και ότι υπήρξε «βία που στη συγκεκριμένη περίπτωση γέννησε άλλη βία, όπως ήταν στη χούντα των συνταγματαρχών». «Βία που όλοι οφείλουμε εμπράκτως να καταδικάζουμε απ' όπου κι αν προέρχεται και προς οποιαδήποτε πλευρά και αν κατευθύνεται, είτε προς τους εκπροσώπους του λαού, είτε προς το λαό τον ίδιο. Βία που δυστυχώς δεν προέρχεται μόνο από συγκεκριμένους χώρους που κινούνται στα άκρα. Βία που ορισμένοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν, αγνοώντας προφανώς πως η βία επιστρέφει πάντα σε αυτούς που την ασκούν» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top