ΝΔ κατά Στουρνάρα: Φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 26 βουλευτές!

«Απέτυχε το μέτρο, να εφαρμοστεί άμεσα το σύστημα εισροών-εκροών»

Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 26 βουλευτές της ΝΔ από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι «το μέτρο με την εξίσωση του φόρου απέτυχε».

«Η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχθηκε στην πράξη αποτυχημένη. Πέραν δε αυτού, η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» αναφέρεται στην ερώτηση που υποβάλλει ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης, την οποία προσυπογράφουν άλλοι 25 βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας.

Ο κ. Καρασμάνης κάνει λόγο για κατάφωρες αδικίες με νομούς που συνορεύουν αλλά έχουν αξιολογηθεί σε διαφορετική γεωγραφική ζώνη, ενώ κάνει λόγο και για αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από το μέτρο με καταστρεπτική λαθροϋλοτομία αλλά και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, «δεδομένου ότι όλα αυτά τα ξύλα διακινούνται χωρίς τιμολόγια».

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών «να δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που έχουν ήδη καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση φόρου», «να διευρυνθεί η Α’ Γεωγραφική Ζώνη με όλες τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί είτε παραμεθόριες είτε προβληματικές» και «την άμεση εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών στη διακίνηση πετρελαίου για να παταχθεί η φοροδιαφυγή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top