Ντόρα στο Star: κοινός ψηφοδέλτιο των άλλων κομμάτων αν παραιτηθούν οι βουλευτές της ΧΑ

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι αναστάτωση και εκλογές»

Να κατέβουν όλα τα κόμματα με ένα ψηφοδέλτιο απέναντι στη Χρυσή Αυγή πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη, με δηλώσεις της στο ΣΤΑΡ, στην περίπτωση που παραιτηθούν βουλευτές της Χ.Α και έχουμε εκλογές σε συγκεκριμένες περιφέρειες. Η βουλευτής Επικρατείας τόνισε ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι αναστάτωση και εκλογές και είπε ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να παίξει με τους θεσμούς.

Επ’αυτού κατέθεσε την πρότασή της τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να απαντήσουν ενωμένα και να κατεβάσουν κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογικές περιφέρειες όπου θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές αν παραιτηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε η βουλευτής της ΝΔ στο Νίκο Αρμένη:

Ερ: Κάνατε μία πρόταση στην περίπτωση που παραιτηθούν βουλευτές της Χ.Α και έχουμε εκλογές σε συγκεκριμένες περιφέρειες. Πείτε μας ποια είναι αυτή η πρόταση;

Απ: Είναι πολύ συγκεκριμένη η πρότασή μου. Η χώρα το τελευταίο πράγμα το οποίο χρειάΑνέβασμα εικόναςζεται αυτή τη στιγμή είναι αναστάτωση ή εκλογές. Η ΧΑ θέλει να παίξει με τους θεσμούς και θέλει να παραιτήσει συγκεκριμένους βουλευτές για να δημιουργήσει αυτή ακριβώς την αναστάτωση και αυτή την αποσταθεροποίηση. Η απάντηση του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου πρέπει να είναι μία. "Ναι, θέλετε να παίξετε. Εμ��ίς θα κατέβουμε σε εκλογές ενωμένοι.Θα μοιραστούμε μετά τις έδρες με βάση ακριβώς την αναλογία των προηγούμενων εκλογών και η ΧΑ θα μείνει εκτός Βουλής." Αυτό θα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου η σταθερή, ενωμένη, δημοκρατική απάντηση σε αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να απειλήσουν τη Δημοκρατία.

Ερ: Όταν λέτε ενωμένοι τι εννοείτε; Σε ένα ψηφοδέλτιο;

Απ: Εννοώ σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο από πριν θα έχουν οριστεί ποιοι είναι οι βουλευτές οι οποίοι θα εκλεγούν γιατί απλά είναι τα πράγματα όταν «παίζεις» για μία έδρα, έχεις διαφορετικές συνθήκες.Και πιστεύω ότι ακριβώς αυτό το παιχνίδι που θέλει να «παίξει» η ΧΑ – γιατί αυτό που θέλει είναι να βάλει τα κόμματα να σκοτώνονται μεταξύ τους – η απάντηση α��ό το δημοκρατικό τόξο θα πρέπει να είναι μία και ενιαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top