Τσίπρας σε ομιλία στη Γερμανία: Δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Στην Ελλάδα κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή»

Τσίπρας σε ομιλία στη Γερμανία: Δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Για παραπληροφόρηση των Γερμανών από τα ΜΜΕ σχετικά με τον ΣΥΡΖΙΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπας μιλώντας σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις του αριστερού Die Linke στη Γερμανία.

«Ο γερμανός πολίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε πως το κόμμα του θα διεκδικήσει μια άλλη προοπτική, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης: «Η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την πολιτική της λιτότητας χαρα��τηρίζοντάς την «καταστροφική» και στήριξε τις προτάσεις της γερμανικές Αριστεράς για κατώτατο μισθό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν ο Γερμανός εργαζόμενος ζει αξιοπρεπώς, υπάρχει ελπίδα και για τον Έλληνα εργαζόμενο. Αν, όμως, ο Έλληνας εργαζόμενος ζει στην αναξιοπρέπεια, τότε υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσει και ο Γερμανός εργαζόμενος».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στον ναζισμό με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε προδιαγεγραμμένη ενέργεια: «Έχουμε χρέος να σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση των νεοναζί. Αυτό δεν γίνεται με ευχές, αλλά καταργώντας τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την μισαλλόδοξη ιδεολογία τους και καταργώντας τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας που γέννησε το φάντασμα των νεοναζί που απειλεί την Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top