Έκκληση κάνει ο Κ. Αρβανιτόπουλ��ς: «τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά»!

Όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν θα χάσουν τη δουλειά τους

Έκκληση κάνει ο Κ. Αρβανιτόπουλος: «τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά»!

​Νέα έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις έκανε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλος, επισημαίνοντας πως «τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά».

«Έχω απευθύνει και απευθύνω έκκληση προς όλους. Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά από αυτή την ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας αλλά από εκεί και πέρα, όλοι πρέπει να θωρακίσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα γατί βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι τα παιδιά μας να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ανέγγιχτα από αυτή την κρίση. Και κυρίως τα παιδιά μας να έχουν μία ελπίδα. Συνεπώς, θέλω να πιστεύω, ότι σιγά σιγά θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και θα κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά προς όφελος των παιδιών μας και προς όφελος των οικογενειών», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όσο για το αν κινδυνεύουν από απόλυση οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης όλων των θέσεων των εκπαιδευτικών, τόσο αυτών οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όσο και αυτών που παραμένουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Ο αριθμός των οποίων εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου αποκτούν και κατοχυρώνουν οργανική θέση. Έτσι ο κάθε εκπαιδευτικός θα ξέρει ότι έχει την οργανική του θέση σε σχολείο. Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα ασφάλειας στους ανθρώπους του εκπαιδευτικού συστήματος», είπε.

Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι την προηγούμενη βδομάδα στο νόμο για το Νέο Λύκειο ψηφίστηκε διάταξη, η οποία επιτρέπει να απορροφηθούν στις νέες δομές της επαγγελματικής κατάρτισης, 900 εκπαιδευτικοί από αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς και άλλοι 300 σε διοικητικές θέσεις.

«Είναι ξεκάθαρο πως σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δε θα χάσουν τη δουλειά τους», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top