Στη Δικαιοσύνη νέος φάκελος με μίζες για τα εξοπλιστικά

Εντοπίστηκαν ύποπτες πληρωμές από τη Γερμανία προς την Ελλάδα

Φάκελος με «ύποπτες» πληρωμές από τη Γερμανία βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση των εξοπλιστικών αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά την είδηση που δημοσιεύθηκε σε γερμανικές εφημερίδες για έφοδο στη Βρέμη, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Atlas Elektrotechnik στον οποίο υπάγεται η εξοπλιστική εταιρεία Rheinmetall.

Αυτή την φορά η Εισαγγελία βάζει στο μικροσκόπιο τη σύμβαση «Ποσειδώνας 2», η οποία ��πογράφηκε το 2002, όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για την σύμβαση περί αναβάθμισης τριών ελληνικών υποβρυχίων τύπου 209, η οποία συγχωνεύτηκε με την σύμβαση «Αρχιμήδης», την αρχική συμφωνία των υποβρυχίων που είχε υπογράψει ο Α. Τσοχατζόπουλος το 2000.

Υπάλληλοι ��ης Δίωξης Φορολογικού Εγκλήματος της Γερμανίας λοιπόν εντόπισαν παράνομες πληρωμές μέσω των εταιρειών Krauss Maffei Wegmann και Rheinmetall.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο πρόσωπα-κλειδιά που εμφανίζονται να δέχονται πληρωμές για τα εξοπλιστικά από τη γερμανική εταιρεία μέσω εταιρείας συμβούλων, η οποία λειτουργούσε όπως φαίνεται από το 1996.

Τις πρώτες πληρωμές πραγματοποιούσε η ελβετική εταιρεία εξοπλιστικών Οerlikon, η οποία πέρασε με εξαγορά στη γερμανική εταιρεία Rheinmetal και η οποία έγινε επίσης αντικείμενο έρευνας από τις ελβετικές Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top