Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τα λαχεία - Στουρνάρας: Θετικές οι εξελίξεις στην οικονομία

Επίθεση από την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για ξεπούλημα

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τα λαχεία - Στουρνάρας: Θετικές οι εξελίξεις στην οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκειας της επεισοδιακής συζήτησης για τη σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «έχουν θετικό πρόσημο και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι», ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για το ΑΕΠ: «Οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι σύμφωνα με τους στόχους αλλά και τα στοιχεία παραγωγής, κυρίως στον τουρισμό, μας δημιουργούν αισιοδοξία και αν συνεχίσουμε έτσι η πρόβλεψη για το εθνικό προϊόν φέτος θα κυμανθεί σε ένα εύρος καλύτερο από τις προβλέψεις».

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα» των κρατικών λαχείων.

Ειδικότερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου μίλησε για «ξεπούλημα» και έκανε λόγο για «χαριστική παραχώρηση», ενώ τόνισε ότι παραβιάζεται κάθε έννοια συνταγματικότητας.

Κατά της σύμβασης τάχθηκαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η σύμβαση έχει θετικά σημεία αλλά επεσήμανε ότι «πρέπει να πείσουμε τ��ν ελληνική κοινωνία ότι η παραχώρηση είναι επωφελής».

Εν μέσω αντιδράσεων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποχώρησαν από τη διαδικασία φωνάζοντας ότι δεν θέλουν να την νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top