Τα… «τσεπώσατε»; Αν τα επιστρέψετε θα έχετε μικρότερες ποινές!

Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα του δημοσίου

Έναν τρόπο να επιστρέψουν οι καταχραστές, το ολικό ποσό των χρημάτων του δημοσίου που… «τσέπωσαν», βρήκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με νομοσχέδιο του, προβλέπει την ευνοϊκή μεταχείριση όσων υπόδικων και κατηγορούμενων εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς.

Αν λοιπόν, εμπλέκεστε σε κάποια από τις παρακάτω παραβάσεις («πόθεν έσχες», ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη), να ξέρετε πως αν επιστρέψετε τα χρήματα προτού κληθείτε σε απολογία, τότε η κατηγορία σας μετατρέπεται σε πλημμέλημα, και η ποινή θα είναι φυλάκιση έως και δυο χρόνια.

Αν τώρα επιστρέψετε αργότερα τα χρήματα, αλλά πριν την έναρξη της δίκης, τότε η ποινή ανεβαίνει στα τρία χρόνια.

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ:

Οι πολιτικοί, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Στόχος, είναι από την υλοποίηση του πακέτου μέτρων, που περιλαμβάνει ενέχυρο για δεσμευμένους λογαριασμούς και ποινική συνδιαλλαγή για την επιστροφή των χρημάτων, προσδοκάται ότι θα εισπραχθούν περί τα 5 δισ. ευρώ και μάλιστα σε χρόνο σχετικά άμεσο.

Τέλος, μέσω αυτής της ρύθμισης θα «αδειάσουν» και λίγο τα σωφρονιστικά καταστήματα, όπου κρατούνται εκατοντάδες υπόδικοι και κατάδικοι για οικονομικά εγκλήματα και αδικήματα διαφθοράς σε βάρος του Δημοσίου, ξεμπλοκάροντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τις δικαστικές διαδικασίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top