ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι θέσεις εργασίας, οι συμβάσεις και το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ

Διαβάστε το σχέδιο Σαμαρά

Μετά από πολλά σενάρια, δεκάδες συγκεντρώσεις, πολλές αντιδράσεις και μια μεγάλη πολιτική "ρήξη" το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι, όπως ανέφεραν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος, στο μεταβατικό στάδιο να προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις περίπου 2.000 από τους 2.650 εργαζομένους της ΕΡΤ. Από όσους μείνουν εκτός, περίπου 400 είναι διπλοθεσίτες, ενώ περίπου 200 μπορούν να αποχωρήσουν καθώς έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικ�� δικαίωμα.

Από Μαξίμου και Ιπποκράτους τονίζουν ότι με το σχέδιο, που οδηγεί στην άμεση εκπομπή προγράμματος από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (με πλήρες πρόγραμμα από τρία κανάλια και όλες τις ραδιοφωνικές συχνότητες), εφαρμόζεται πιστά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, εντός του προσεχούς τριμήνου μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στον οποίο οι προερχόμενοι από την ΕΡΤ θα μπορούν να κάνουν αίτηση για πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, με αυξημένη μοριοδότηση.

Σαμαράς: Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ

«Όπως ακούσατε τον κ. Βενιζέλο να λέει, δέχθηκα να φτάσει ο αριθμός στους 2.000. Μόνο αυτή η εκκρεμότητα έμενε για σήμερα. Είχαμε συμφωνήσει σε δέκα ημέρες να ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημόσια τηλεόραση. Με ένα νέο υφυπουργό, που τους είπα να προέρχεται από τα άλλα δύο κόμματα. Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ, ας είχαν δικό τους υπουργό για να φτιάξουν τη νέα υγιή δημόσια τηλεόραση, με προσλήψεις που θα γίνονταν αξιοκρατικά και με διαφάνεια.

Σήμερα ο κ. Κουβέλης ήταν έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης που χθες αποδέχθηκε. Επανήλθε στη θέση να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να δούμε στο μέλλον τις μεταρρυθμίσεις . Δηλαδή να ξανακάνουμε αυτό που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές παρελθόν. Να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν, με τους υ��εράριθμους υπαλλήλους, χωρίς ελπίδα για αλλαγή.

Το μαύρο θα φύγει, αλλά στο αμαρτωλό καθεστώς δεν επιστρέφουμε. Το ΣτΕ θεωρεί ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και ο διαχειριστής της είναι ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν. Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θαρραλέα αποδέχθηκαν τη λύση. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί, όπως ξεκινήσαμε. Αλλά θα προχωρήσω όπως και να έχει» . Αυτά ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά για το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top