Επιμένει στη σκληρή στάση η ΔΗΜΑΡ: Έπρεπε από χτες να είχε ανοίξει η ΕΡΤ

Υπερ της πρότασης του ΚΚΕ για την κατάργηση της ΠΝΠ

​Συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να κάνει έναν απολογισμό μετά από την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και την χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της συγκυβέρνησης σημειώνει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή και ότι έπρεπε ήδη από χθες να ξαναλειτο��ργήσει η δημόσια τηλεόραση.

«Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή. Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ», σημειώνει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ».

Στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν στραμμένο το βλέμμα στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ενώ παράλληλα τάσσονται υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναφορικά με την θέση του Αντώνη Σαμαρά για λειτουργία μεταβατικού φορέα, στην ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι δεν υπάρχει νόμος που προβλέπει ένα τέτοιο σχέδιο και περιμένουν την πρόταση του πρωθυπουργού στην αυριανή σύσκεψη αλλά επιμένουν ότι ο νέος φορέας που θα λειτουργήσει την δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να έχ��ι εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή και να εκπέμπει με το πρόγραμμα και το προσω��ικό πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top