Βενιζέλος-Κουβέλης: «Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για ΕΡΤ» - Νέα σύσκεψη αρχηγών την Τετάρτη

Συμφωνήθηκε ανασχηματισμός - Στουρνάρας: Η ΕΡΤ τέλος. Σήμα από μεταβατικό φορέα

Βενιζέλος-Κουβέλης: «Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για ΕΡΤ» - Νέα σύσκεψη αρχηγών την Τετάρτη

Πρώτη ανάρτηση: 17/6/2013 - 22.58

«Περιμένουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ» ήταν η ουσία της τοποθέτησης των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από τα κομματικά τους γραφεία.

Ο αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έκαναν λόγο για μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες και τις οποίες στηρίζουν απόλυτα ωστόσο έκαναν λόγο για αποφάσεις που, λαμβάνονται από κοινού σε μια τρικομματική κυβέρνηση. Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως συμφωνήθηκε ανασχηματισμός και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Όπως έκαναν γνωστό, θα γίνει νέα σύσκεψη των αρχηγών την Τετάρτη.

Βενιζέλος: Περιμένουμε να εφαρμοστεί σωστά από την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ

«Ο αγώνας δεν γίνεται για κάποιους εργαζομένους. Ο αγώνας γίνεται, με αφορμή την ΕΡΤ, για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την προοπτική της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως το βασικό πρόβλημα προς λύση είναι «να λειτουργεί η κυβέρνηση ως πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας και όχι ως μονοκομματική».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως στη σύσκεψη των αρχηγών τέθηκαν όλα τα θέματα που έχουν ανοίξει και πως οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν βασικό θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Ξέρουμε τι έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια και τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πολλά να πούμε για όσα έγιναν και για όσα δεν έγιναν. Η ΕΡΤ είναι ένα καλό παράδειγμα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ αλλά μετά από κοινές αποφάσεις: «Να είναι ένα σχήμα που θα προκύψει από σοβαρή μελέτη και θα έχει συμφωνηθεί από κοινού, με σύμφωνη δηλαδή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εν προκειμένω, έγινε το αντίθετο».τ

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να σταματά την εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κόμματων της συγκυβέρνησης και τον ανασχηματισμό που -όπως φαίνεται- συμφωνήθηκε: «Ο κ. Σαμαράς φάνηκε σήμερα να αποδέχεται επιτέλους αυτά που έχουμε πει κατ’ επανάληψη: ότι επείγει η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, αξιολόγησης και αξιοποίησης προσώπων, ανασχηματισμού και η διαμόρφωση ενός ουσιαστικού σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι αρχηγοί».

«Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει η ΕΡΤ να ανοίξει και να ρυθμιστεί το νομικό καθεστώς ταχύτατα. Πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση δομών και προσωπικού και μεταρρύθμιση» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Κουβέλης: Αναμένουμε χωρίς καθυστέρηση να λειτουργήσει η ΕΡΤ

«Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


«Ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ» και από εκεί και πέρα πρέπει να δρομολογηθούν όλα (όπως ο εξορθολογισμός) για την αντιμετώπιση προβλημάτων της.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «κανένας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομέρεια όπως έκανε ο κύριος Σαμαράς με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προώθησε, η οποία μάλιστα δεν υπογράφτηκε από τέσσερις υπουργούς».

«Επιμένουμε ότι ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει σε λίγη ώρα με όλες τις συχνότητες», επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν πολύ σημαντικό καθώς ανέδειξε την ανάγκη συλλειτουργίας των τριών κόμματων.

Η ΔΗΜΑΡ, τόνισε, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις αλλά αποτελεί και επισπεύδουσα δύναμη.

Στουρνάρας: Η ΕΡΤ τελείωσε και με σφραγίδα ΣτΕ. Μεταβατικός φορέας μέχρι τη ΝΕΡΙΤ

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για απόφαση του ΣτΕ που «επικυρώνει την κατάρ��ηση της ΕΡΤ και του Διοικητικού Συμβουλίου της».

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το ΣτΕ διατάσσει εκπομπή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και όχι της ΕΡΤ και έδειξε προς τη δημιουργία ενός μεταβατικού σχήματος μέχρι να δημιουργηθεί η ΝΕΡΙΤ: «Το ΣτΕ διατάσσει να εκπέμπει πρόγραμμα από δημόσιο τηλεοπτικό φορέα μέχρι τη σύσταση του υπεύθυνου φορέα».

«Αποτελεί μείζον θέμα να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι υπάρχει ελπίδα πως την Τετάρτη στη νέα σύσκεψη των αρχηγών θα υπάρξει σύγκλιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top