Κουβέλης: όπλο για διαπραγμάτευση η έκθεση του ΔΝΤ

Ζήτησε να διαμορφωθούν προοδευτικές συμμαχίες ενόψει ευρωεκλογών

Όπλο για διαπραγμάτευση είναι για την ελληνική κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ, δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στη Real News.

Όπως αναφέρει, «από τη στιγμή που οι δανειστές μας παραδέχονται -για δικούς τους λόγους- το λάθος τους, είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις».

Ο κ. Κουβέλης θέτει ζήτημα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ επισημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί κανένα πρόσθετο μέτρο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε αναπτυξιακά μέτρα, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή, η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας» τονίζει ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει επίσης, ενόψει και των ευρωεκλογών, οι προοδευτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συμμαχίες και προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top