Σαμαράς: Το 2013 το δυσκολότερο έτος αλλά από του χρόνου ανάπτυξη

«Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες» διαμηνύει από Φινλανδία

Σαμαράς: Το 2013 το δυσκολότερο έτος αλλά από του χρόνου ανάπτυξη

«Το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων αλλά από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη» υποστηρίζει σε συνέντευξή στη φιλανδική εφημερίδα «Helsinking Sanoat» ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει περάσει από το Grexit στο Grecovery.

«Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή. Έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα. Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη» ξεκαθαρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσθέτει ότι τα μέτρα επιδέχονται βελτίωσης, με βλέμμα στραμμένο κυρίως στην ανάπτυξη: «Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ωστόσο υπογράμμισε ότι «κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική». Παράλληλα, χαιρέτισε ως σωστή κίνηση την τραπεζική ένωση ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων αλλά «μετά την κρίση».

Σχολιάζοντας την ενίσχυση της επιρροής της Χρυσής Αυγής, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει στους Φιλανδούς ότι οι Έλληνες δεν είναι φασίστες: «Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς».

Ο κ. ��αμαράς συναντά αυτή την ώρα τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Καϊτάνεν, ενώ αύριο θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top